Dania - Kanapki z krewetkami, pstrągiem i ziołami
Smørrebrød med rejer, ørred og krydderurter
SKŁADNIKI na 2 osoby
• 2 kromki chleba (ok. 30 g)
• 15 g masła
• 50 g ugotowanych krewetek
• 1 łyżeczka posiekanych świeżych ziół (bazylia, szczypiorek i estragon)
• 3 jaja
• 1 ząbek czosnku
• ½ wędzonego pstrąga
• ½ ogórka
• śmietana do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wyciśnij czosnek i podsmaż na oleju lub maśle. Wbij jaja bezpośrednio na patelnię. Dopraw solą
i pieprzem, mieszaj do uzyskania pożądanej konsystencji (możesz dodać nieco śmietany dla
poprawienia smaku).
Opiecz kromki chleba i posmaruj je obficie masłem. Ułóż na nich wędzonego pstrąga, jajecznicę,
krewetki i plasterki ogórka. Posyp ziołami.
opublikowano: 2015-07-21
© Unia Europejska, 2013