Estonia - Sałatka estońska

Kraj: Estonia

Rosolje

SKŁADNIKI na 4 osoby

• 500 g filetów śledziowych (marynowanych)
• 500 g wołowiny
• 5 buraków
• 3 ziemniaki
• 3 duże ogórki ze słodkiego lub słodko-kwaśnego octu
• 2 małe jabłka
• 12 jaj przepiórczych na twardo
• 2 cebule
• 250 ml tłustej śmietany
• 150 ml chudej śmietany
• 3 łyżki musztardy
• 1 łyżka cukru
• sól, pieprz i posiekany koperek

S P O S Ó B P R Z Y G O T O W A N I A

Ugotuj buraki i ziemniaki. Wołowinę uduś i ostudź.

Następnie pokrój śledzie, wołowinę, buraki, ziemniaki. Dodaj pokrojone w drobną kostkę korniszony, jabłka, jaja i cebulę. Wymieszaj w misce obie śmietany, musztardę, cukier, sól i pieprz. Odstaw gotową sałatkę do lodówki na pół godziny.

Podawaj posypaną posiekanym koperkiem jako samodzielne danie albo na kromkach chleba lub tostach.

data ostatniej modyfikacji: 2015-07-21 11:07:04

© Unia Europejska, 2013

INFORMACJE, OGŁOSZENIA

Egzaminy językowe

Nauka języka za granicą
ATAS_220.gif
JPEdukacja_220_pytania.gif

Przegląd uczelni
przeglad_uczelni_boks_220.gif
SGGW_BANER_220x300px_1.jpg
Polskie uczelnie w obrazach
miniatura
miniatura Studenci przy wejściu głównym
miniatura
Polityka Prywatności